Véletlen kép

No images

Erasmus+

A Social Educircation projekt és az oktatói szakképzési programunk (Luxemburg, Berlin, Kassel) az Erasmus+ program keretében valósulnak meg.
Banner
Köszöntjük a támogatást!

Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
ZsonglőrFarsang - 2014. február 22. szombat 12:00-24:00 Print E-mail
Thursday, 30 January 2014 13:58

Február utolsó hétvégéjére időzítve, február 22-én szombaton kivesszük a részünket a farsangi időszakból és zsongunk egy nagyot!

Az eseménynek déltől kezdődően a Fazekas Mihály Gimnázium (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8.) ad helyet. Délben kezdődik a 2013. évet lezáró éves közgyűlés, majd a gimi tornatermében egészen 20 óráig lehetőségetek van gyakorolni. Részt vehettek az elmúlt időszak külföldi ösztöndíjasainak workshopjain, és az új év első kombat és volleyclub kupafordulóin!

Az estét a Fogasházban (1073 Budapest, Akácfa utca 51.) folytatjuk, ahol a jelmezversenyt követően az OpenStage keretein belül mutatják meg nekünk közösségünk tagjai a legújabb, legőrültebb, legjobb műsorszámaikat. Aki itt szeretné bemutatni tudományát, még jelentkezhet!

Részletes programot, pontos információkat a Facebook Eseményben találtok az alábbi linken:

https://www.facebook.com/events/644095692315141/

Csináljuk a cirkuszt! :)

 
Ösztöndíj előadás készítéséhez Print E-mail
Tuesday, 07 January 2014 10:10

Azoknak szól ez az ösztöndíj, aki egy számot, vagy előadást szeretnének összeállítani az idei év első felében. Ehhez ad szakmai támogatást a Magyar Zsonglőr Egyesület Circonnection elnevezésű nemzetközi hálózata.

A támogatás tulajdonképpen rendezői mentorálást jelent, ami az alkotófolyamat két pontját érinti: februárban a munka kezdetén az ötlet kidolgozását, majd az folyamat végső fázisában május elején a rendezői segítséget.

Ez 2x5 napos tréninget jelent Newcastle-ben, ahol az adott előadáson fogtok dolgozni, és melynek részvételi lehetőségét adjuk, valamint a kiutazás és a szállás biztosítását.

További információ a képzésről: www.circonnection.org oldalon  'show in a bag' elnevezésű képzés.

Jelentkezési határidő : 2014. január 15. motivációs levéllel és önéletrajzzal az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címen. A motivációs levél tartalmazza a jelentkező szakmai előéletét, célját a képzéssel, hogy a kint szerzett tapasztalatokat, hogyan szeretné a magyar zsonglőrközösség és az egyesület tagjai javára fordítani, mi az alkotófolyamat, amelyhez a segítséget kéri.

Jelentkezhetnek 1-3 fős alkotóközösségek

 
Ösztöndíj felhívás 6 kiutazásra - januári képzések Print E-mail
Monday, 09 December 2013 09:22

Jelentkezni lehet a következő januári képzésekre:

A Circonnection street art hálózatunk következő képzésének témája: clown/gestual theatre, helyszíne : Spanyolország,Valencia január 20-25. között.

további infó: www.circonnection.org

Educircation social circus hálózatunk következő képzése a prágai pszichiátria intézetben folytatott gyakorlat lesz január 20-25 között.

további info:www.educircation.eu

ENCI hálózatunk első induló képzése: Creative Juggling január 25-29 között kerül megrendezésre, Spanyolországban Valenciában. Zsonglőrködés kreatív trükk-szám- eszközalkotási technikáit fogja taglalni. A workshop pontos ismertetőjét még várjuk, a jelentkezőket a későbbiekben fogjuk tájékoztatni.

Mindhárom képzésre vonatkozóan 2 fő résztvételét támogatja a Magyar Zsonglőr Egyesület az útiköltség, szállás és résztvételi díj fedezésével.

Jelentkezések határideje: 2013. december 16. 12.00

Jelentkezés módja: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre küldött motivációslevéllel, mely választ ad a következő kérdésekre:

-Zsonglőr-cirkuszszakmai referenciáid, eredményeid (CV, videó, linkek melléklésével)

- Mi a motivációd a képzésen való részvételre? MIt szeretnél elérni?

-  Magyar Zsonglőr Egyesületi kötődésed: Mit tettél a múltban a közösségért? Mit tervezel a jövőben? Hogyan forgatod vissza a kint szerzett tudásodat az Egyesület és tagjai javára?

Angol nyelvtudás elengedhetetlen - spanyollal kiváltható! Egyesületi tagság előny. A spanyol workshopok kapcsán színpadi előadói tapasztalat, saját műsorszám előnyt jelent.

Várjuk a jelentkezéseket!

 
Pályázati felhívás 10 ösztöndíjra az oktatói továbbképzési program keretében Print E-mail
Friday, 15 November 2013 08:46

A Leonardo da Vinci mobilitási program folytatódik!

A 3 helyszín:

 • 1. Kassel, 2014. április 28.- május 18.
 • 2. Berlin, 2014. január 20.- február 9. és 2014. április 22.- május 12.
 • 3. Luxemburg, 2014. január 13.- február 2. és 2014. március 10.- 30.

Az első kiutazás (Kasselba) már jelenleg zajlik, beszámolót tartanak az útról a kiutazók november 20.-án este 6kor az R33 szórakozóhelyen (az Inspirál zsonglőrklub helyszíne).

Ezúttal egyben írjuk ki az öt további kiutazást, tehát 10 ösztöndíjast választunk ki, időpontonként 2 embert! A legkorábbi kiutazási időpontra választjuk ki a leghamarabb a pályázókat, ezért aki arra jelentkezne, tegye meg minél előbb!!!

 • Az ösztöndíj fedezi a kiutazás, szállás, megélhetés és részvétel költségeit.

Ez a pályázat elsősorban az oktatással foglalkozó vagy ezen a területen komoly célokkal rendelkező zsonglőröknek szól.

A három helyszín a zsonglőroktatás különböző ágazataihoz kapcsolódóan lett kiválasztva, mindegyik más irányú tapasztalatot jelent a kiutazóknak.

Az ösztöndíj célja a külföldön megszerzett tudással, élményekkel gazdagodni, ugyanakkor fejleszteni az itthoni zsonglőr közösséget. Ennél fogva az egyesületi tagság és munka előny.

A kiutazás feladatokkal is jár: a kinti munkaprogramban való aktìv résztvétel mellett szükséges a

 • részvétel a felkészítésen,
 • a munkanapló pontos vezetése, az itthoni közösség és a projektvezető folyamatos tájékoztatása a kintlét során,
 • záróbeszámoló megírása,
 • a kint tanultak továbbadása workshopokon, beszámoló előadás tartása.

 

Jelentkezés határideje:                                november 24.

Jelentkezés módja:                        motivációs levéllel emailben a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címen

motivációs levél tartalma (min.1 oldal):

 • melyik ösztöndíjra jelentkezel és miért éppen arra?
 • van preferált időpontod vagy tudsz rugalmas lenni?
 • saját eddigi tevékenységed, zsonglőr- és zsonglőroktatási tapasztalatod leírása (akár videóval alátámasztva, főleg, ha munkásságod a Egyesület számára kevéssé ismert)
 • milyen cirkuszi terület érdekel
 • nyelvtudásod (társalgási szintű angol v német nyelvtudás alapfeltétel)
 • kiutazásod célja, motivációja,
 • tervek arra, hogyan tudod tapasztalataidat itthon felhasználni
 • mit és hogyan tudsz a Magyar Zsonglőr Egyesületbe visszafordítani ebből?

 

Bármilyen kérdés esetén keressétek a projektvezetőt: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

A három helyszín sajátosságai

A szociális cirkusz iránt érdeklődő, abban már esetlegesen tapasztalattal is bíró oktatóinknak ajánljuk a kasseli gyakorlatot. Az oktatással, a zsonglőrködés népszerűsítésével leginkább foglalkozó tagok számára szervezzük a luxemburgi utakat a Zaltimbanq iskolához, mivel itt tanulhatnak legtöbbet a zsonglőrködés terjesztéséről és a tanári gyakorlatokról.  A zsonglőrködéssel professzionális, előadói szinten foglalkozó oktatóinkat küldjük Berlinbe, a jól ismert Katakombenbe.

 

 1. 1. KASSEL

IDŐPONTJA: 2014. ÁPRILIS 28. –MÁJUS 18.

Szociális cirkuszi oktatói gyakorlatot biztosító   helyszín: a kasseli (Németország) ZirkuTopia.

A ZirkuTopia szervezete nagyjából 20 éve a szociális szektorban tevékenykedik, a zsonglőr- és cirkuszművészeteket szociális és pedagógiai célra alkalmazza. Gyerekeknek, kamaszoknak, kis számban felnőtteknek tart tanfolyamokat és szakköröket. Heti rendszerességgel kb. 150 gyerekkel foglalkoznak (9 csoport). A szervezet fő célja a szociálisan, fizikálisan és szellemileg hátrányos helyzetű gyerekek integrálása a közösségbe változatos rekreációs tevékenységek segítségével. A kasseli Jugend Centerben, illetve iskolákban dolgoznak.

A kiutazók részt vesznek a ZirkuTopia foglalkozásain, fokozatosan egyre aktívabban, majd végül saját maguk tartanak órát a gyerekeknek. Emellett választanak egy szociális cirkuszhoz kapcsolódó témát, amit kutatnak kintlétük során és a beszámolóban kifejtik kutatásuk eredményeit.

 

 1. 2. BERLIN

IDŐPONTJAI:

2014. JANUÁR 20. – FEBRUÁR 9.

2014. ÁPRILIS 22. – MÁJUS 12.

 

Cirkusszal professzionálisan foglalkozó oktatók számára gyakorlatot biztosító helyszín: a berlini (Németország) Katakomben.

Berlini partnerünk a professzionális cirkuszvilágot képviseli- Katakomben nevű gyakorlóhelyükön nemzetközileg elismert alkotók dolgoznak és tartanak magas szintű képzéseket. Ide azokat a zsonglőroktatókat küldenénk, akik maguk is igen magas technikai szinten állnak és céljuk kint szerzett tapasztalataikkal a magyar cirkuszvilág színvonalának emelése.

Itt olyan kurzuson vesznek részt, ahol technikai és oktatói képességeiket, tudásukat is fejleszthetik.

Berlin a cirkuszvilág lüktető központja, ezért ezt az utat azoknak a zsonglőröknek ajánljuk, akik cirkuszi képességeik mellett a zsonglőr-világ közösségi oldalát is szeretnék megismerni, társasági lények és (minél magasabb szinten) kommunikatívak idegen nyelven.

 

 1. LUXEMBURG

IDŐPONTJAI:

2014. JANUÁR 20. – FEBRUÁR 9.

2014. ÁPRILIS 22. – MÁJUS 12.

 

A cirkuszt széles körben népszerűsítő oktatók számára gyakorlatot biztosító helyszín: a luxemburgi Zaltimbanq’ cirkusziskola.

Luxemburgban lévő partnerünk egy olyan cirkusziskola, amely számára nem elsődleges a profik nevelése, céljuk inkább a diákok fejlesztése, koordinációjuk javítása a cirkusz eszközeivel. Ide azok a tanáraink utazhatnak, akik minél szélesebb körben, akár az iskolán kívüli nevelésben, ill. a rekreációs tevékenységek között szeretnék meghonosítani, népszerűsíteni a zsonglőrködést.

A kiutazók részt vesznek az órákon, később maguk is órákat tartanak és a tanárokkal tapasztalatot cserélnek.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 86

Convention 2016

14. Magyar Zsonglőrtalálkozó
Banner
Idén Törökbálinton! Látszólag óvatosan közelítünk a fővároshoz, de azért annyira távol maradunk, hogy elhatárolódjunk a nagyváros zajától.

Zsonglőr térkép

Banner

Ki van itt?

We have 27 guests online

Facebook