Véletlen kép

No images

Erasmus+

A Social Educircation projekt és az oktatói szakképzési programunk (Luxemburg, Berlin, Kassel) az Erasmus+ program keretében valósulnak meg.
Banner
Köszöntjük a támogatást!

Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
Ösztöndíj felhívás : részvétel Faltánc képzésen ! Alicante, 2013. november 17-25 Print E-mail
Monday, 30 September 2013 10:06

Következő nagyon izgalmas pályázati felhívásunkra október 6-ig lehet jelentkezéseket küldeni. A pályázat tárgya részvétel a CIRCONNECTION hálózat következő képzésén Alicante-ban Spanyolországban.

A képzés részletei megtekinthetőek: www.circonnection.org oldalon http://www.circonnection.org/?portfolios=wall-running-vertical-dance

A Magyar Zsonglőr Egyesület ösztöndíja lehetővé teszi a képzésen való részvételt, fedezi az utazás költségeit, és nagyban hozzájárul a megélhetés költségeihez.

Az ösztöndíjra bárki pályázhat korhatár nélkül, alapszintű légi akrobatika tudás előny a szükséges erőnlét pedig elengedhetetlen feltétel! Angol vagy spanyol társalgási szintű nyelvismeret kötelező a képzés jellegéből adódóan. Egyesületi tagság és a korábban, vagy a jövőben az Egyesületért végzett munka előny.

Jelentkezés módja: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre küldött pályázati anyag, amely információt ad a pályázó szakmai előéletéről, céljairól, fizikai felkészültségéről, hogy a workshopon szerzett tapasztalatokat, hogyan tudja és fogja a jövőben hasznosítani és miben tudja a Magyar Zsonglőr Egyesület közösségét segíteni.

Előre láthatóan 3 fő utazását támogatjuk, de ez még a jelentkezések tükrében változhat.

projektvezető: Gallyas Veronika

 

 
Kasseli szociális cirkusz pályázat Print E-mail
Thursday, 19 September 2013 15:05

Újabb pályázati felhívás a Magyar Zsonglőr Egyesülettől!

Ezúttal korhatár nélküli, nem csak fiataloknak!

A Leonardo da Vinci mobilitási programja támogatásával összesen 12 fő 3 hetes kiutazását szervezzük meg

 • 3 fogadó partnerhez. (6 időpontban 2-2 fő utazik.)
 • Az ösztöndíj fedezi a kiutazás, szállás, megélhetés és részvétel költségeit.

Ez a pályázat elsősorban az oktatással foglalkozó vagy ezen a területen komoly célokkal rendelkező zsonglőröknek szól.

A három helyszín a zsonglőroktatás különböző ágazataihoz kapcsolódóan lett kiválasztva, mindegyik más irányú tapasztalatot jelent a kiutazóknak.

A szociális cirkusz iránt érdeklődő, abban már esetlegesen tapasztalattal is bíró oktatóinknak ajánljuk a kasseli gyakorlatot. Az oktatással, a zsonglőrködés népszerűsítésével leginkább foglalkozó tagok számára szervezzük a luxemburgi utakat a Zaltimbanq iskolához, mivel itt tanulhatnak legtöbbet a zsonglőrködés terjesztéséről és a tanári gyakorlatokról.  A zsonglőrködéssel professzionális, előadói szinten foglalkozó oktatóinkat küldjük Berlinbe, a jól ismert Katakombenbe.

Az ösztöndíj célja a külföldön megszerzett tudással, élményekkel gazdagodni, ugyanakkor fejleszteni az itthoni zsonglőr közösséget.

A kiutazás feladatokkal is jár: a kinti munkaprogramban való aktìv résztvétel mellett szükséges a

 • részvétel a felkészítésen,
 • a munkanapló pontos vezetése, az itthoni közösség és a projektvezető folyamatos tájékoztatása a kintlét során,
 • záróbeszámoló megírása,
 • a kint tanultak továbbadása workshopokon.

 

Az ösztöndíj aktuális útjairól folyamatosan tájékoztatunk, jelen kiírás kapcsán az ELSŐ KIUTAZÁSRA LEHET JELENTKEZNI. Erre az útra két főt fogunk kiválasztani.

IDŐPONTJA: OKTÓBER 27. –NOVEMBER 17.

 1. 1. Szociális cirkuszi oktatói gyakorlatot biztosító helyszín: a kasseli (Németország) ZirkuTopia.

A ZirkuTopia szervezete nagyjából 20 éve a szociális szektorban tevékenykedik, a zsonglőr- és cirkuszművészeteket szociális és pedagógiai célra alkalmazza. Gyerekeknek, kamaszoknak, kis számban felnőtteknek tart tanfolyamokat és szakköröket. Heti rendszerességgel kb. 150 gyerekkel foglalkoznak (9 csoport). A szervezet fő célja a szociálisan, fizikálisan és szellemileg hátrányos helyzetű gyerekek integrálása a közösségbe változatos rekreációs tevékenységek segítségével. A kasseli Jugend Centerben, illetve iskolákban dolgoznak.

Már korábban is utazhattunk Leonardo ösztöndíjjal erre a helyszínre- az akkori résztvevők szerint elhivatott, tapasztalt és emberileg nagyon értékes csapat alkotja a ZirkuTopiát. Rendszeresen érkeznek hozzájuk belföldi és külföldi fiatal önkéntesek, így a társaság színes, nyitott és befogadó, tevékenységük pedig behálózza az egész várost, mindenki ismeri őket.

A kiutazók részt vesznek a ZirkuTopia foglalkozásain, fokozatosan egyre aktívabban, majd végül saját maguk tartanak órát a gyerekeknek. Emellett választanak egy szociális cirkuszhoz kapcsolódó témát, amit kutatnak kintlétük során és a beszámolóban kifejtik kutatásuk eredményeit.

Jelentkezés határideje: szeptember 27.

Jelentkezés módja: motivációs levéllel emailben a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címen

motivációs levél tartalma (min.1 oldal):

 • saját eddigi tevékenységed, zsonglőr- és zsonglőroktatási tapasztalatod leírása (akár videóval alátámasztva)
 • nyelvtudásod (alapfokú, társalgási szintű angol v német nyelvtudás alapfeltétel)
 • kiutazásod célja, motivációja,
 • tervek a tapasztalatok itthoni felhasználására.
 
Ösztöndíj szociális cirkuszi képzésen való részvételre- Bristol október 27-november 2 Print E-mail
Tuesday, 10 September 2013 12:00

A következő képzése az Educircation projekt sorozatának Bristolban kerül megrendezésre. A Magyar Zsonglőr Egyesület 2 fő kiutazását támogatja az utazás és szállás költségek fedezésére adott ösztöndíjjal.

A képzésre azok jelentkezzenek, aki az egyesület Szociális cirkuszi akciócsoportjában kívánnak szerepet vállalni a jövőben (vagy már tagjai a csoportnak), illetve, akiket a szociális munka érdekel, ezen a területen rendelkeznek tapasztalattal.

A program időpontja: október 28- november 1. A kiutazás időpontja október 27-november 2. A program minden napján egész napos képzésre és gyakorlati szociális munkára kerül sor, melynek célcsoportja a bristoli etnikai kisebbséghez tartozó gyermekek.

Jelentkezni lehet szeptember 15-ig önéletrajz és motivációs levél elküldésével az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre. A motivációs levél mindenképpen tartalmazzon információt a jelentkező

- cirkuszi tudásáról/készségeiről (nem gond, ha alapszintűek)

- nyelvismeretről (társalgási szintű angol nyelvtudás előnyt jelent),

- miért szeretne részt venni a programban? hogyan fogja a jövőben a kint szerzett tudást hasznosítani saját és a közösség számára?

 
X. HJC Gálavideó és YoYo bajnokság Print E-mail
Sunday, 11 August 2013 06:05

Pár kedvcsináló a Zsonglőr és Egykerekűs találkozóhoz valamint a Yo-Yo bajnoksághoz:


{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=4MWFyRnqzy8}


II. HJC Yo-Yo Bajnokság hivatalos weblapja

Facebook oldala

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 86

Convention 2016

14. Magyar Zsonglőrtalálkozó
Banner
Idén Törökbálinton! Látszólag óvatosan közelítünk a fővároshoz, de azért annyira távol maradunk, hogy elhatárolódjunk a nagyváros zajától.

Zsonglőr térkép

Banner

Ki van itt?

We have 19 guests online

Facebook