Véletlen kép

No images

Erasmus+

A Social Educircation projekt és az oktatói szakképzési programunk (Luxemburg, Berlin, Kassel) az Erasmus+ program keretében valósulnak meg.
Banner
Köszöntjük a támogatást!

Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
Ösztöndíj továbbképzésre szociális cirkuszi témában: Circus for children with physical disabilities Print E-mail
Thursday, 27 August 2015 15:11

Ösztöndíjjal támogatja az Egyesület két fő részvételét a prágai szociális cirkuszi továbbképzésen, melynek témája a testi fogyatékossággal élőkkel végzett cirkuszi munka.

A képzésről bővebben: http://www.educircation.eu/workshops/item/122-circus-for-children-with-physical-disabilities

Az ösztöndíjra való jelentkezés nem csak cirkuszi tapasztalattal, hanem gyógypedagógiai vagy egyéb szociális - jóléti területen dolgozó tapasztalattal lehetséges. Vagyis jelentkezhetnek cirkuszosok, akik a terápiás munkáról szeretnének többet megtudni, vagy szakemberek, akik a cirkuszi terápia lehetőségeivel szeretnének gazdagodni.

Az Erasmus+ program támogatásának köszönhetően az ösztöndíj fedezi az utazás, kint-tartózkodás költségeit. A kiutazó vállalja, hogy a programokon hiánytalanul részt vesz és tapasztalatait hazahozva megosztja a Zsonglőr Egyesület közösségével.

Jelentkezés módja: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre küldött motivációs levéllel, melynek tartalma: korábbi tapasztalatok a képzési területen illetve cirkuszi területen, hogyan kívánja a jelentkező a tapasztalatokat terjeszteni, hasznosítani a jövőben, mit vár a workshoptól.

Nem feltétel, de előnyt jelenthet a Magyar Zsonglőr Egyesületi tagság, és a szociális cirkuszi munkacsoport munkái során szerzett tapasztalat, vagy a képzési területet érintő diploma, előképzettség.

Mindenképpen szükséges a szakmai munkához elegendő angol nyelvtudás, mind beszéd, mind szövegértés terén!

Jelentkezési határidő: szeptember 5.

 
Felhívás: szociális cirkuszi alapképzés és együttműködési lehetőségek Print E-mail
Wednesday, 29 April 2015 10:23

A Magyar Zsonglőr Egyesület szeretné szociális cirkuszi munkáját és módszertanát megismertetni minél szélesebb körben a szociális, egészségügyi és oktatási szektor szakembereivel és szervezeteivel. A megismertetésen túl célunk az is, hogy az érdeklődőket a módszerbe beavassuk.

 

A szociális cirkusz tartalma, hogy az Egyesület zsonglőr- és cirkuszi oktatói élményterápiaként és fejlesztő folyamat eszközeként használják a cirkuszi készségek oktatását és a foglalkozások lehetőségét.

 

A cirkuszi oktatás, és kifejezetten, amikor ’szociális cirkuszi’ tartalmakkal egészül ki, sokféle hátrányos helyzetű és speciális igényű csoportnál ad lehetőséget testi készségek fejlesztésére, közösségépítésre, társadalmi bevonás erősítésére, önhatékonyság erősítésére, mozgáshiány pótlására vagy éppen túlmozgásos, hiperaktív, viselkedészavaros fiatalok/felnőttek/gyerekek körében. Emellett tanulási problémák leküzdését is segíti, csak úgy, mint a diszlexia kezelésének, vagy a szenzoros integráció fejlesztésének kiváló eszköze.

Munkánk megismerhető a következő linkeken:

Magyar Zsonglőr Egyesület youtube csatornáján található számos film által (https://www.youtube.com/watch?v=KfyANlOcJ6c)

A cirkusz mindenkié oldal a facebook-on illetve http://etnocirkuszpszichocirkusz.blogolj.net/

A Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően három tevékenység által kívánjuk a fenti célt szolgálni:

 

A) Kapcsolatfelvétel civil szervezetekkel

 

Szakmai kapcsolat kialakítása 12 civil szervezettel, pártfogoltjaik számára szociális cirkuszi foglalkozás biztosítása a 2015. május – 2015. december időszakban.

 

A foglalkozások formája: 2-3 órás eseti foglalkozás, melynek során a zsonglőr és cirkuszi eszközöket játékos, vezetett és interaktív formában kipróbálhatják a fiatalok/felnőttek/gyerekek.

 

Területi hatály: országos

 

Jelentkezés módja: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre küldött e-mail, mely választ ad a következő

kérdések mindegyikére: szervezet bemutatása, foglalkozás résztvevőinek száma, résztvevők profiljának bemutatása (kor, jellemzés, speciális igények bemutatása). Mit adhat a foglalkozás a résztvevőknek? Mikor-hol-milyen körülmények között tud a foglalkozás megvalósulni? – segítség, ha több lehetőséget is megjelölnek.

 

Kiválasztás módja: Május 20-ig beérkezett jelentkezések alapján az Egyesület szociális cirkuszi munkacsoportja kiválasztja ki.

 

Kiválasztás szempontjai: Az Egyesület oktatóinak tapasztalata, a célcsoport jellemzői, tartandó csoportok/foglalkozások résztvevői többféle korosztályból kerüljenek ki és többféle profilt szolgálhassanak a foglalkozások. Emellett figyelembe vesszük a beérkező információ értelmezhetőségét, igényességét, a szervezet céljait a foglalkozással.

 

Foglalkozások technikai igénye: nagy terem, ahol kartávolságban elférnek a résztvevők. Minden esetben a helyi kísérő pedagógus, szakember felügyelete szükséges.

 

B)    Szakemberek megismertetése a cirkuszi foglalkozások módszertanával egy 20 órás alapképzés keretében.

 

A képzés alapszintű gyakorlati zsonglőroktatást jelent, amit kiegészít az oktatási módszerek ismertetése. Elméleti tudnivalók között ismertetésre kerül az európai tapasztalatok és szervezetek bemutatása, kreatív foglalkozások felépítésének, logisztikai hátterének, tanmenetének kidolgozását segítő ismeretek átadása. Emellett a mini cirkuszi bemutatók, koreográfiák építése és jelentősége is bemutatásra kerül.

 

Összesen 4 képzésre kerül sor a 2015 május- 2016. február között. Minden képzés 20 órás.

 

Az első képzés időpontjai:

2015. május 15. péntek 14.00-19.00

2015. május 16. szombat 9.00-14.00

2015. május 22. péntek 14.00-19.00

2015. május 23. szombat 9.00-14.00

 

helyszíne: Inspirál cirkuszi gyakorlótér a Közvágó hídnál

 

A képzést ajánljuk:

-       oktatási, szociális, jóléti, egészségügyi, gyógypedagógiai, tudományos területen dolgozóknak, akik munkájukban vagy az általuk tartott foglalkozások, órákat cirkuszi tudásukkal szeretnék gazdagítani.

-       saját készségeit szeretné fejleszteni

-       önismereti munkára – testtudat fejlesztésére

 

Jelentkezés: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címen CV és motivációs levél küldésével. Kérjük, akkor jelentkezzen, ha a teljes képzésen való részvételt tudja vállalni.

 

 

C) Szakmai konferenciák

 

Várjuk azon szakmai találkozók, konferenciák jelentkezését, ahol a szociális cirkusz módszereiről szívesen hallanak részletesebb egy prezentáció keretében és ahol lehetséges gyakorlati ízelítővel összekapcsolva.

 

A fenti tevékenységeket a Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően ingyenesen tudjuk vállalni. (természetesen az adott kereteken belül)

 
workshop with Maksim Komaro - juggling at a high level Print E-mail
Wednesday, 29 April 2015 10:20

In the attention of all ball and club jugglers!

A possibility for technical and trick-building skills development, to improve the use of creativity, to learn training techniques and about professional attitude. This 20-hour-workshop given by the acknowledged juggler and highly experienced teacher, Maksim Komaro, is a great chance to get inspired and to open new perspectives of juggling practice.

Time:  8-11th June 2015

Location: Balmazújváros, Hungary

 

Technical level: please have a solid four ball juggling, preferebly five to be able to follow the course.

Arrival day: Sunday 7th June to Budapest or 8th early morning until 10.am. The workshop starts at 4pm in Balmazújváros.

Leaving day: earliest 11th June 4pm from Balmazújváros, so late night flights from Budapest.

Suggestion: THE HUNGARIAN JUGGLING CONVENTION starts on the same day as the workshop finishes, so it is highly recomended to stay and enjoy the convention until 14th June late afternoon.

Further information: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

The workshop is going to be held in the framework of the Mixdoor project. Thanks to the Creative Europe Programme of the European Union for making this possible!

Other logistic issues:

There is a meat or vegan catering during the workshop costs 3,5 euro/meals

accomodation: 16 euro in single and 13 euro in twin rooms – until there is availability and you can camp for free on the venue : bring your sleeping bag and tent!

 
Ösztöndíj az ENCI hálózat képzésére - 2015 március 21-26 Print E-mail
Friday, 27 February 2015 21:13

Cirkuszi tréning során használatos játékok gyűjtésére irányul az ENCI hálózat márciusi képzése.

Részletes információ: http://www.circusnetwork.eu/games-played-in-circus.html

A hálózat magyarországi tagja CirkuSzínház produkció, együttműködő partnere pedig a Magyar Zsonglőr Egyesület, így az Egyesületen keresztül lehet jelentkezni a részvétel lehetőségére és annak költségeihez való hozzájárulásra ösztöndíj formájában. Az ösztöndíj összege fedezi az utazás és a szállás költségeit.

jelentkezés módja: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre küldött motivációs levéllel és CV-vel.

A motivációs levélnek tartalmaznia kell: hogyan hasznosítja a résztvevő a tanultakat az Egyesület közössége számára és milyen személyes céljai vannak vele, illetve, hogy milyen szinten mely európai nyelveken kommunikál,

jelentkezési határidő: március 4. szerda déli 12:00

Elbírálás szempontjai: a workshop karakterének való megfelelés, nyelvismeret, tanultak megosztására tett javaslat és motiváció, magyar zsonglőr/cirkusz közösségért végzett munka

 

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 86

Convention 2016

14. Magyar Zsonglőrtalálkozó
Banner
Idén Törökbálinton! Látszólag óvatosan közelítünk a fővároshoz, de azért annyira távol maradunk, hogy elhatárolódjunk a nagyváros zajától.

Zsonglőr térkép

Banner

Ki van itt?

We have 18 guests online

Facebook