Véletlen kép

No images

Erasmus+

A Social Educircation projekt és az oktatói szakképzési programunk (Luxemburg, Berlin, Kassel) az Erasmus+ program keretében valósulnak meg.
Banner
Köszöntjük a támogatást!

Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
Compagnie NonNova (F): Zapptime – egy kapcsolgató éber álma Print E-mail
Tuesday, 08 March 2005 00:00

 

Események
A Budapesti Francia Intézet és a Trafó bemutatja:
Compagnie NonNova (F): Zapptime – egy kapcsolgató éber álma /kortárs cirkusz
március 15–16. (K–Sze) 20h
A hagyományos cirkusz kissé unalmas zsonglőrmutatványai után Philippe Ménard, zsonglőr, táncos és színész immáron másodszor vállalkozik arra a Trafóban, hogy bebizonyítsa, a zsonglőrködés önálló műfajként is megállja a helyét. Amióta bátyja megtanította labdákkal ügyeskedni, Philippe Ménard leghőbb vágya, hogy különféle tárgyakat juttasson a levegőbe, kijátszva a gravitáció áthághatatlan törvényeit. Ménard előadásai a levegővel és a nehézségi erővel folytatott költői játékok, melyeket a hibázás és a bukás állandó kockázata tesz igazán emberivé és szórakoztatóvá. Philippe Ménard legfőbb inspirációjának a hétköznapok valóságát és a benne csetlő-botló embereket tartja. A Trafóban 2003-ban bemutatott „Ascenseur” (Lift) a zsonglőrködés tudományának elsajátításáról, buktatóiról és örömeiről mesélve egy zsonglőr mindennapi életének és érzelmeinek finom humorral átitatott poétikája volt.

A Zapptime is mindennapi cselekedeteink egyfajta mozaikjaként fogható fel. Két zsonglőr, Philippe Ménard és Franck Tenot egymással folytatott állandó (zsonglőr-)párbeszéde ez, mely rövid, szkeccsszerű jelenetek, cirkuszi műsorszámok, videó- és filmrészletek, reklámbejátszások, fényképek, villanásszerű színpadképek sorából tevődik össze. Ezek révén a darab átlényegül, és már nem tudjuk, mi a valóság és mi az illúzió. Nem konkrét értelemben vett cirkuszi előadást vagy performanszt láthatunk, hanem egy sajátságos művészeti megnyilvánulási formát, mely – mint egy verseskötet vagy egy aforizma gyűjtemény – gondolatok és hangulatok tömkelegét adja át nekünk és a színház, a tánc és a zene elemeiből építkezve, a legújabb technikákat alkalmazva hoz létre valami újat. Ezek a 6 percnél nem hosszabb, tartalmilag egymástól független részletek nem a valóság leírásának vagy bármiféle narratív elbeszélésnek a céljával születtek, a művész, ezen belül is a zsonglőr szerepének változását vizsgálják az idők során.Felhívom figyelmüket, hogy az előadásra 15 főtől csoportjegy váltható, így az 1500 Ft-os jegyár helyett csak 800Ft-ot kell fizetni.


Diákjegy is váltható, ez 1100Ft-ba kerül.


Szeretettel várjuk Önöket a Trafóban!


Morcz Fruzsina
Trafó közönségkapcsolati referens
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
1094 Budapest
Liliom utca 41.
Tel.: 215 16 00 (hétfőtől péntekig 14-20h, szombat-vasárnap 17-20h)
Tel.: 456 20 40

A jegypénztár nyitvatartása:
hétfőtől péntekig 14-20, szombat-vasárnap 17-20 óráig.
Tel.: 215 16 00 (hétfőtől péntekig 14-20h, szombat-vasárnap 17-20h)
Jegyfoglalás e-mailben a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it -n.

A foglalt jegyeket legkésőbb előadás előtti nap este 8-ig át kell venni.
 
Téli klub Print E-mail
Wednesday, 03 November 2004 00:00

 

Egyesületi hírek

Ismét tornatermi gyakorlás!

2004. november 10.-től a klub fedezékbe vonul! !

Minden szerdán zsonglőr klub? Budapesten!

  • időpont: 16:30-18:30 óráig - kivéve iskolaszüneti napokon
  • helyszín: Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
    • VIII. Horváth Mihály tér 8.
    • földszinti tornaterem
  • 300Ft/alkalom
  • tagoknak ingyenes
 
Zsonglőrhálózat Print E-mail
Friday, 22 October 2004 00:00

 

Zsonglőrvilág Kép
Vágyunk arra, hogy összehozhassuk a társaságokat!

Aki szeretne zsonglőrklubbot alakítani városában vagy lakókörnyékén, vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk eszközzel ötlettel és egyéb támogatással.

Akik szeretnék, hogy zsonglőrklubjuk vagy zsonglőrcsoportjuk elérhetősége megjelenjen itt ezen az oldalon, kérem írjon nekünk levelet és regisztráljon ezen oldalon.

A zsonglor.hu honlap célja az is, hogy társaságokat, embereket hozzon össze a zsonglőrködés körül. Akit érdekel ez a fantasztikusan fejlesztő jellegű, társasági foglalkozás, az lehessen itt is velünk együtt.

A zsonglőrklub ezért nem csak budapesti, hanem az egész országban és határon túl működő társaságok elérhetőségeit szeretné megjeleníteni.

Tehát, ha valahol van egy kis csapat, akik rendszeresen összejárnak és zsonglőrködnek, és esetleg még fogadnak másokat is, hogy közössen alkossanak vagy tanuljanak, akkor írjatok nekünk, hogy itt ti is megjelenhessetek.

A zsonglőrködés mindenkinek jót tesz.

Kapcsolat

Gyakorlás

Linkek
 
II. Budapesti Zsonglőr Találkozó Print E-mail
Friday, 27 August 2004 00:00

 

Események

II. International Juggling Convention


2004. Szeptember 24-26 Millenáris Park, Budapest


Idén második alkalommal került megrendezésre a találkozó, a tavalyi tapasztalatok alapján egy még színesebb, sokoldalúbb és alaposabb szakmai fórumot hoztunk létre.


 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 Next > End >>

Page 82 of 86

Convention 2016

14. Magyar Zsonglőrtalálkozó
Banner
Idén Törökbálinton! Látszólag óvatosan közelítünk a fővároshoz, de azért annyira távol maradunk, hogy elhatárolódjunk a nagyváros zajától.

Zsonglőr térkép

Banner

Ki van itt?

We have 5 guests online

Facebook