Véletlen kép

No images

Erasmus+

A Social Educircation projekt és az oktatói szakképzési programunk (Luxemburg, Berlin, Kassel) az Erasmus+ program keretében valósulnak meg.
Banner
Köszöntjük a támogatást!

Norvég Alap

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap támogatja
Banner
Köszönjük a támogatást!
Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel!
Banner
Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja
Banner
MOL Nyrt. és az Új Európa Alapítvány
Víz-Hang Fesztivál Print E-mail
Tuesday, 27 January 2004 00:00

 

Események

Víz-Hang Fesztivál

2004. március 21.


  • Margitsziget, Hajós Alfréd sétány 2.
  • Danubiusz Evezős Ház


A 4 ELEM PERFORMANCE,

előadja a Magyar Zsonglőr Egyesület!!!

12:00-17:00

gyerekprogramok

kézműves foglalkozások,
játékok, civil szervezetek standjai,
Bábelőadás

15:00

biciklis felvonulás

indulás: Tabán, Ráckert

17:30-22:00

előadások

Folyó ügyeink: Duna, Dráva, Tisza
filmvetítés: Új Eldorádó

A 4 ELEM PERFORMANCE, előadja a Magyar Zsonglőr Egyesület!!!


22h-01h koncertek
Magura, Hypertér, Hawai pop system

01h- Dj program


egész nap bio büfé!

belépő 22h-tól 500Ft

Nézd meg a galériát képekkel.
 
Mi magunk és a zsonglőrködés Print E-mail
Sunday, 09 November 2003 00:00

 

Zsonglőrvilág Kép
Mindannyian tudjuk, hogy ’’gyakorlat teszi a mestert’’. Ez igazi közhely. Ám különösen igaz ez az állítás a zsonglőrködés minden egyes műfajára: Hisz mindannyian csak születésünk után kezdjük fejleszteni és edzeni agyunk mozgás-központját. Járni, mondjuk, megtanulunk másfél éves korunkra, majd kb. két évesen használjuk a beszéd alap eszközeit, s onnan folytatódik életünk nagy szociális kalandja.

Az életen-át-tartó játékos tanulás készsége és a zsongó nyitottság minősége azok, amelyek a zsonglőrködéssel kortól függetlenül magunkévá tehetők. Van, aki ezeket most fejleszti ki magában újra, s van, aki továbbfejleszti meglévő képességeit. Mindezt nemtől, kortól, érzelmi és kulturális hovatartozástól függetlenül.
E tanulmányszerű esszé abból a célból született, hogy bemutassa a zsonglőrködés - mint motorikus és koncentrációs gyakorlatsorozat - folyamatának lehetséges hatásait a feladat-megoldási és kihívás-kezelési és egyensúlypontozási, egyéni szociális képességeinkre. A tanulmány premisszája az, hogy aki a zsonglőrködést - vagy hasonló sport-, akármely ágát választja magának szabadidős elfoglaltságnak, az a gyakorlással párhuzamosan olyan képességekre tesz szert, melyekhez életének akármely szakaszában könnyedén visszanyúlhat támaszért - tudatosan vagy egyszerűen begyakorolt reflexből.

Lehet, hogy ez mára mindenki számára egyértelmű, de újabb közhelyt idézve, ’’ismétlés a tudás anyja’’ és a ’’tökéletes alma az, mely saját fája magját is tartalmazza’’.

Ezért hozom fel e fontos érveket újra és újra e szociális sport mellett is. Mert még egyszer, azon túlmenően, hogy a zsonglőrködés gyakorlásához és tanulásához kapcsolódó érzelmi attitűddel együtt a kitartást, a pozitív hozzáállást, és a szociális közegben való könnyebb tájékozódást fejlesztjük magunkban, egyben személyiségünkben olyan állandó minőségei alakulnak, melyek folyamatosan segítenek az életben való tájékozódásban.

Váljék így ez a kedvcsináló mindenkinek a legjobb hasznára! Legyen minden lény békés és boldog!

’’Bohócoké a világ!’’ Zsonglőrködj te is velünk. Őrizd meg és fejleszd magadban a zsongást!

Az egyéni minőség, mint szociális képesség

Kezdettől fogva szívesen tisztázom egyéniségeink és szociális közegeinkben megnyilvánuló döntéseink révén kifejtett egymásra-hatásainkból fakadó életfonal szőttes minták repülő szőnyeggé alakításának titkát. Hogy miről is van szó? Arról, hogy ha például képzeletben felülről kezdenénk látni közös ügyeinket ’’közösségi döntéstérképeinken’’, akkor egyéni világlátásunk és cselekedeteink révén egymásra hatva bizonyos minőségű viselkedésmintákat és érzelmi színezetű kapcsolatokat láthatunk.

Ezt a „térképet” képzeld úgy, mint ahogy most képes vagy a számítógép előtt ülve ezt a cikket olvasva most ebben a pillanatban is kilépni saját perspektívádból, hogy magadat kívülről is meglásd, mondjuk, ülve egy széken az asztalod előtt, amint épp ebben a cikk-olvasási folyamatban benne vagy.

Ez a folyamatlátási képesség igazi emberi minőségünk. E folyamatokat mások is alakítják – mint például most én, aki írom a cikket, és látom, hogy olvasni fogja valaki. Ezzel a közös folyamataink folyamai – amelyek végül mind a tengerbe vezetnek, ahonnan a nap melegéből táplálkozva felhőként újra felszállnak, hogy esőként visszatérhessenek – mind egymást támogató, vízkör-körös tér-képeket alkotnak. Ebben a magára vonatkoztató térben társaságomról alkotott, személyes véleményem az egyéni világképem.

Amilyen a világról alkotott képem, úgy képzem és képzelem világomat és ezzel magamat. A világ azzal változik, hogy változik a róla alkotott képem. A világról alkotott képem a kapcsolataimban kifejeződő döntéseim révén alakul, s így kapcsolataimat is a világomról alkotott képem szerint alakítom. Honnan kezdjük/folytassuk ezért az átváltozást? Magunkban, a világért.

A kapcsolataink első látásra bonyolult szövevénye képzi szerintem azt, amit közösségnek vagy szociális hálónak, avagy manapság társadalomnak nevezünk. S e hálónak szokásbeli ismétlődéseink révén egyes csomópontjaiban adott színek uralkodnak, melyek meghatározzák, hogy más csomópontból hogyan lehet oda átlátnunk, s hogyan juthatnánk el innen-oda. Természetesen folyamatos a változás, egyik csomópontból sem ugyanaz soha a nézőpont, hisz ha az egyik szálat húzod, az egész háló alakul vele. Jellemzően, mint a szőnyeg mintái, ha egyszer összefontuk a szálakat, azok felülről nézve alakzatokat alkotnak, az egyes csomók látszólag színükben és formájukban sem változnak - ami viszont szerintem csak a nézőpont felvételéből fakadó változatlanság látszata. Úgy látszik, mint ha a nézőpont meglétének változatlanságából fakadóan az egész sem változna, ám a vicc az, hogy a néző pontja is „csak” egy csomópont a közös szőnyegen. Minden részben benne van az egész. Amint egyvalaki változik, a többi vele együtt újra alakul. S ezért ez az egy biztos: a folyamatos változás. A kérdés csak az, hogy mely irányba…? Szerintem a boldogságból boldogságba.

Van úgy, hogy a legrövidebb út a célba, látszólag kerülőn át vezet. De ez az egész hogyan is került ide?

Képességeinkről és magunk minőségeiről volt szó. Arról, hogy egyénileg mit sajátítottunk el (avagy mit tehetünk magunkévá), hogy társaságilag minél jobban menjenek a dolgok. Azokról a készségekről van tehát szó, melyek segítenek szívből vinni az ügyeket. Karban tartani a világi ügyeinket, mint gyermeket az édesanyja, avagy mint Anyaföld az emberiséget. Ja, és a zsonglőrködés gyakorlásából kezdtük e változás meglátását, ami szintén egyéni, emberi minőségeink kifejlődéséhez vezet.

’’”Van csomó magom. Milyen sorrendben vetem (f)el őket, hogy mind búzává nője ki magát?”’’ Egy jó gazda gyakorlati kérdése magához….

Melyek azok a magvas minőségeink, melyeket fejlesztünk a zsonglőrködéssel?

 
Előadás a trafóban Print E-mail
Tuesday, 04 November 2003 00:00

 

Események

ELŐADÁS A TRAFÓBAN!!!

november 11. este 8h

cON-t-aCT Társulat: Máskép-p

"Produkciónk kísérlet a cirkuszművészet és a kortárs táncművészet szinpadi ötvözése - külön erre a mozgássorra komponált zene kíséretében. Tapasztalataink szerint e műfajok ötvözése nemcsak lehetséges, de meg is sokszorozza a bennünk rejlő lehetségeket." 
Az eddig kizárólag a cirkusz -és zsonglőrfesztiválok világából ismert eszközök -peldául a buzogány, a meteot ( poi ), a hosszúbot, a kontaktlabda és egyéb alternatív zsonglőr eszközök - játékok egyedi, kivételes látványvilágot hív életre. Az előadás azonban nem merül ki a zsonglőrtechnikai elemek felsorakozásában: azokat a cselekmény részesévé teszi úgy, hogy a vizuális élmény megteremtésén túl dramaturgiai szerepet is szán nekik. A darab így inkább mozgásszínházi produkció, nem "csupán" eg cirkusz előadás

Mindezt a Trafó Programjából idéztük. Bővebben:
 
A klub fedezékbe vonul! Print E-mail
Wednesday, 01 October 2003 00:00

 

Egyesületi hírek

2003. október 8-tól a klub fedezékbe vonul!

Új cím: II. ker Szabó Ilonka u. 2-4.

megközelítés:

Moszkva tér - Széna tér - Hattyúház mellet jobbra fel(Fiath János) - második utca balra Szabó Ilus 2-4 a katolikus iskola tornatermei

terembérlet hozzájárulás (továbbra is csak): 300 Ft.

tagságival ingyenes

 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 Next > End >>

Page 85 of 86

Convention 2016

14. Magyar Zsonglőrtalálkozó
Banner
Idén Törökbálinton! Látszólag óvatosan közelítünk a fővároshoz, de azért annyira távol maradunk, hogy elhatárolódjunk a nagyváros zajától.

Zsonglőr térkép

Banner

Ki van itt?

We have 7 guests online

Facebook